Grup de reflexió (3r ESO)

Trobada del 30 de març de 2017

Ens reunim amb el grup de tercer  i mirem plegats el documental 'pensant amb els altres' basat en l'experiència d'un mestre japonès Toshiro Kanamori amb l'objectiu que el grup senti com riure plegats i compartir experiències; no sols és creixement personal sinó que també crea vincles i lligams de grup. El grup també comparteix el valor  de ser empàtic per a donar suport i recolzament a qui ho necessita.

Va ser una trobada molt ben aprofitada !!!!

 

Trobada de l’1 de març de 2017

L'enfoc de la nostra trobada va ser treballar una mica les emocions, així que a partir d'una pluja d'emocions: alegria, tristesa, enuig, por, sorpresa, vergonya, amor ... tothom  va anar pensant i compartint dues raons per les que es podien sentir així, va ser molt gratificant escoltar emocions bones i no tan bones i com en les no tan bones el grup compartia però també recolzava, intentava donar una solució o un consell o bé s'obria un diàleg de diferents maneres de veure les coses.

Vam haver de plegar perquè havíem d'anar a dinar, aquell dia estàvem tots molt bé i hauríem necessitat més temps !!! se'ns van fer les dues com si res  !!!

Volen tornar a repetir l'experiència d'un dia a Caldes.

 

Trobada del  15 de desembre de 2016

La darrera trobada de l'any va ser força inspiradora, es va encetar un diàleg espontani basat en l'amistat, els aspectes que es tenen en comú i connexions entre les persones per finalment parlar d'una teoria molt interessant  que intenta provar la dita 'el món és un mocador', és a dir, que qualsevol persona pot estar connectada a qualsevol altre persona del planeta a través d'una cadena de coneguts que no té més de cinc intermediaris, assegurant que és possible accedir a qualsevol persona del planeta en tan sols sis 'salts'. La teoria es diu sis graus de separació. Va ser d'aquelles trobades on vaig sentir-me aprenent del grup !!!! em va agradar molt escoltar aquesta curiositat .

En una setmana vam fer les vacances de Nadal i els bons desitjos van continuar en el grup per whatsapp !!!!

Trobada del  4 de novembre de 2016

Avui el grup ha encetat una conversa espontània i ha començat a compartir experiències viscudes, és un compartir de vivències personals del  seu dia a dia i amb la gent que els envolta. Hi ha algú qui a l'any passat li costava més obrir-se, aquest any es mostra més donat i més flexible. També és molt gratificant veure com d'una manera natural el grup es solidaritza, dona suport  i ajut al company.

Ha sortit també el tema de la riquesa, la seva manera de veure els diners els fa veure que els diners poden condicionar el benestar, també han vist que qui és ric no ho diu i que el qui ho es de veritat és força senzill i humil .Encara que hi ha rics que ho manifesten obertament com una forma de poder.

També han parlat de la força de la superació i de com dir 'no puc' ens pot tancar les portes. Hi ha que ha dit que si veritablement veu que no pot ho accepta però que no cau en conflicte.

 

Trobada del  7 d’octubre de 2016

Amb data del 7 d'octubre ens reunim per primera vegada després d'un merescut descans, aquest curs el grup de reflexió és un any acadèmic més gran. És una reunió de compartir com ens ha anat l'estiu, de petits projectes que s'han fet durant el repòs estival, i per acabar, hem estat parlant de l'amistat .

L'experiència de Caldes de Malavella la recorden moltíssim i els encantaria repetir. Hem estat contents de retrobar-nos un altre cop !!!!!També et pot interessar...

Història

El nostre origen cal buscar-lo en temps de Santa Joaquima, que l’any 1852 va enviar una comunitat de quatre Germanes, acceptant la invitació de l’A...

llegir més »

Projecte Educatiu

  Projecte Educatiu Vedruna Malgrat Benvinguda al nostre Projecte Educatiu Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’escola Vedruna de Malgrat de M...

llegir més »

Escola Plurilingüe

Un dels eixos pels quals opten les escoles Vedruna és el de l’Escola Plurilíngüe. Entenem que aquest implica que el centre ofereixi elements forma...

llegir més »